Ebook Cara buat website wordpress

Kini “RAHSIA” Bagaimana Cara Buat Website Sendiri Untuk Perniagaan Online Anda Dalam Masa 7 hari!

PROMOSI RAYA SEKARANG SEDANG BERLANGSUNG. DAPATKAN EBOOK CARA BUAT WEBSITE DENGAN HARGA DISKAUN MENGGUNAKAN KUPON “PROMORAYA” HANYA DI LINK DIBAWAH.

MENGENAI PENULIS

Cornelius Henry adalah seorang usahawan internet yang berkecimpung sejak 2009 lagi. Kepakaran beliau adalah membantu usahawan dalam memasarkan produk atau perkhidmatan ke pasaran internet yang lebih luas dengan menggunakan teknik dan strategi yang TEPAT dan BERKESAN. Beliau berpengalaman dalam selok belok cara buat website menggunakan WordPress sejak tahun 2009 lagi.

Kini Anda Berpeluang Belajar Buat Website Untuk Apa Saja Yang Anda Inginkan…

KINI “RAHSIA” BAGAIMANA CARA BUAT WEBSITE SENDIRI UNTUK PERNIAGAAN ONLINE  ANDA DALAM MASA 7 HARI DIDEDAHKAN! 

Dari SOHO: Cornelius Henry 

Perkara: Cara Buat Website Dengan Cara Mudah dan Efektif 

Khas untuk peniaga offline dan online di facebook atau instagram yang nak buat website tapi tercari-cari panduan ebook yang simple dan berkesan.

Hai! nama Saya Cornelius Henry dan hari ini saya ada suatu perkara yang  ingin saya kongsikan kepada anda.

Adakah anda nak buat website tapi langsung tak ada idea bagaimana nak bermula? Anda ada bisnes dan dan perlukan medium pemasaran internet yang berkesan? Anda mempunyai minat tertentu dan berminat nak memulakan blog dot com sendiri?

Pertama sekali saya nak mengucapkan terima kasih kerana sudi meluangkan masa anda membaca lebih lanjut.

Saya dahulu pernah mengalami situasi di mana saya juga tak pandai buat website. Dulu kalau nak belajar buat website, memang kena ambil masa yang lama. Full Coding Intensive course!  1 Semester pun belum tentu habis. Oleh kerana pada waktu itu saya nak miliki blog dot com sendiri, maka saya cuba mencari web designer dan meminta sebutharga dengan harapan harganya sesuai dengan bajet saya pada waktu itu. Terkejutnya saya apabila membaca sebut harga mereka! RM1500 untuk buat website basic!!

Ini memang diluar bajet saya saya tapi akhirnya saya menyedari bahawa ini adalah ‘standard price‘ kalau nak buat website di Malaysia. Saya kecewa namun tak berputus asa dan bertekad nak buat website sendiri tak kira apapun caranya.

Saya berfikir senang saja nak buat website, google kan ada? Youtube kan banyak tutorial? Ya sebenarnya memang ada banyak website yang memberikan  mengajar kita buat website tapi ianya tak tersusun secara langkah demi langkah.

Banyak masa saya yang terbuang kerana terpaksa trial and error. Kadang-kadang rasa nak give up ja.

Saya membuat keputusan untuk mendaftar mengikuti kelas membuat website menggunakan platform WordPress dan membayar yuran sebanyak RM499 untuk kelas selama 2 hari dari jam 9pagi ke 5 petang.

Dan itu adalah pelaburan yang sangat berbaloi bagi saya kerana melalui kelas itu, saya berjaya melihat ‘the BIG PICTURE’ dalam hal membuat website ini. Dalam masa yang sama, saya juga berjaya menjalinkan persahabatan dengan mereka yang mempunyai minat yang sama dengan saya yang mana saya dapat menghubungi mereka sekiranya saya mempunyai masalah dalam hal membina website saya sendiri.

Saya mengambil masa berjam-jam setiap minggu untuk melatih diri membuat website menggunakan WordPress. Saya masih ingat bagaimana saya bersengkang mata belajar dan mencuba sehinggalah berjaya.

Buat Website Anda Yang PERTAMA tidak semudah yang disangka!

Saya beruntung kerana telah berjaya memperbetulkan kesilapan saya pada awal saya belajar membuat website dan menerusi pengalaman berharga yang saya telah lalui, saya membuat keputusan untuk berkongsi teknik saya membuat website dengan mudah dalam masa 24 jam dengan kos kurang daripada RM100.

Tahukah anda bahawa lebih kurang 95% mereka yang nak buat website gagal pada percubaan pertama mereka tetapi jika mereka mempunyai panduan yang betul, saya percaya mereka akan berjaya membuat website mereka yang pertama di cubaan yang pertama.

Tujuan saya menulis Panduan Cara Buat Website ini adalah kerana saya pun nak anda berjaya membuat website anda agar anda juga boleh bermula membuat perniagaan online anda.

Saya faham, ramai orang (dan mungkin termasuk anda juga) yang baru nak memulakan perniagaan online mereka dan dalam anda melalui proses membuat website, anda mungkin menghadapi cabaran seperti berikut.

 
Tiada IDEA dan tahu macam mana nak mula
Takut nak bermula kerana tiada panduan mudah dan lengkap!
Bermula dengan langkah yang salah
Tidak tahu cara menguruskan blog dengan baik
Tiada seseorang yang memberikan panduan
Perlu mengupah orang lain dengan kos yang tinggi
Dan banyak lagi masalah yang berkaitan..

Anda mungkin pernah berasa kecewa dan melontar jauh-jauh idea nak buat website sendiri. Anda mungkin berfikir, Facebook kan ada….Instagram kan ada…Percuma lagi tu.

Tapi TUNGGU….

Ya betul, saya tak nafikan penggunaan fb dan ig memang efektif, tapi tahukah anda bahawa team Mat Zuki sentiasa mengubah algorithm fb sehingga menyebabkan reach kepada pelanggan tidak lagi seperti dahulu dan untuk mendapatkan reach atau jangkauan kepada pelanggan yang ramai, anda kenalah bayar untuk buat fb ads.

So Anda dapat lihat bahawa akhirnya anda kena ada website sendiri juga, kalau anda tak buat sekarang lambat laun anda akan ke sana juga. Percayalah!  

 Kalau anda masih nak buat bisnes sekadar di FB & IG, memang susah bisnes anda nak bertahan apatah lagi nak pergi jauh!

 

Saya faham keadaan anda, kerana saya juga pernah melalui situasi yang sama. Saya nak katakan bahawa sebagai pemilik perniagaan, sangat penting untuk kita mempunyai kawalan terhadap medium pemasaran kita. Jika boleh mengawal kosnya, memang akan menyumbang kepada cash flow yang positif setiap bulan, betul tak?

Oleh sebab itulah, saya membuat keputusan untuk menulis ebook ini, berdasarkan pengalaman peribadi saya yang zero pengetahuan buat website kepada sekarang  ni yang sudah mampu menjadi freelancer untuk buat website untuk orang lain.

Ebook ini akan mengajar anda secara langkah demi langkah dengan panduan bergambar.

Memperkenalkan

 

 “PAKEJ PANDUAN CARA BUAT WEBSITE WORDPRESS”

 Berapakah Yang Anda Sanggup Bayar Untuk Mendapat Akses Kepada Seseorang Yang Boleh Mengajar Anda Buat Website Sendiri Dengan Kos Kurang Dari RM100?

 

Bagaimana jika anda boleh mendapat akses kepada seseorang yang sudah melalui kesukaran yang anda hadapi semasa anda mula-mula nak belajar buat website sendiri? Selain dari ebook dengan gambar-gambar yang menerangkan setiap langkah, anda juga akan mendapat video tutorial yang akan membimbing anda melalui setiap step sehingga anda berjaya meng’online’ bisnes anda.

 

Baca. Tonton. Laksanakan.

 

Anda Baca. Anda Tonton . Anda Buat.  Tiada Rahsia, Semua Pengalaman Akan Dikongsikan !

Ketahui bagaimana Anda Juga Boleh Membina Aset Perniagaan Internet dalam masa 24 Jam…Bermula Sekarang!  

  • Panduan langkah demi langkah
  • Sangat mudah diikuti
  • Boleh terus mula sejam dari sekarang
  • Tiada kerumitan dan tekanan
  • Harga yang sangat berpatutan

Dengan Panduan ini, anda akan belajar sendiri cara nak beli nama domain atau dot com anda sendiri, beli hosting dan pelbagai langkah lain sehinggalah anda berjaya buat website anda sendiri.

Anda juga menjimatkan kos anda kerana anda sendiri yang buat website. Bayangkan kalau minta orang lain nak buatkan? RM1500 sehingga RM5000 tu boleh digunakan untuk perbelanjaan lain perniagaan anda seperti kos pengiklanan dan menjana sales.

Anda juga bakal belajar cara simple mengoptimasikan website anda untuk SEO dan ini pastinya akan memudahkan bakal pelanggan anda mencari anda di google.

Dan akhirnya nanti, anda boleh saja membuka perkhidmatan buat website macam saya dan menawarkannya kepada kaki-kaki bisnes lain. Bayangkan, modal anda belanjakan untuk belajar buat website ini sudah dibayar berkali ganda hanya dengan buat 1 website untuk mereka.

Panduan Ini Berbentuk EBOOK atau PDF yang penuh dengan langkah-langkah bergambar. Anda juga akan mendapat Panduan Tambahan berbentuk Video.

 

10 Module Ebook Bergambar dan 15 Siri Video Tutorial Untuk Membantu Anda Mula Membina Website Beberapa Minit dari Sekarang!

Ebook dalam format PDF
Format ebook adalah PDF iaitu buku maya yang hanya boleh dibaca melalui komputer menggunakan perisian khas Adobe Acrobat Reader. Anda juga boleh mencetak ebook ini bagi memudahkan anda membacanya dimana-mana sekalipun.
Dengan Memiliki Website, Anda Boleh:
  • Membina aset perniagaan yang berpotensi menjana keuntungan 24/7!
  • Menunjukkan Kepakaran anda dan Membina Kredibiliti Anda
  • Mendapat Pelanggan baru melalui Internet untuk Perniagaan Anda
  • Berkomunikasi dengan bakal dan pelanggan sedia ada anda
  • Mempromosikan Perniagaan Offline anda dengan lebih berkesan
  • Menambah rangkaian perniagaan melalui internet
  • dan banyak lagi

Bagaimana Membina Aset Perniagaan Yang Menjadi Jurujual Anda 24 Jam Sehari, 7 Hari Seminggu…Bermula Sekarang?

 

Banyak orang cuba memikirkan semuanya sendiri dan membuang banyak masa dan akhirnya website untuk perniagaan mereka tak kesampaian…Ini kerana mereka membuang masa dan tenaga mereka, mengikuti nasihat yang salah, dan tidak mendapat peta bimbingan yang betul menuju kejayaan membangunkan website mereka sendiri.

Saya direct to the point saja.

 

Saya boleh saja buat kelas cara buat website dan caj minimum RM500 seorang, atau jual panduan ini dengan harga RM100 ke atas.

Saya jamin ilmu yang anda bakal pelajari ini sangat mahal sebab ia adalah asas yang saya sendiri tercari-cari di awal pengelibatan saya dalam perniagaan internet.

(Kalau anda dah penat dengan facebook, instagram yang kerap bertukar-tukar maka panduan ini sangat sesuai untuk anda supaya anda membangunkan aset perniagaan yang menjadi milik anda 100%)

Sebelum anda buat keputusan nak membeli, Pakej Panduan Bina Website WordPress ini bukan untuk:

  • Anda yang cari ilmu baru dan teknik baru yang boleh manipulasi Google untuk trafik yang banyak tanpa usaha.
  • Jika Anda  orang yang nak kaya cepat.
  • Anda yang kedekut nak melabur belajar ilmu untuk kebaikan perniagaan anda secara long term.
  • Anda sudah PAKAR dalam hal membuat website

Panduan ini CONFIRM 100% BUKAN UNTUK ANDA.

   

Apa Yang Anda Akan Dapat DI Ruangan Link Download?

1. Full Package Ebook Panduan Buat Website WordPress + BONUS MISTERI

2. Pakej Video Panduan “ A Beginners Guide to WordPress” dan “WordPress Fast Track 2.0

3. GROUP RAHSIA FB SUPPORT dimana anda boleh tanya saya sekiranya ada apa-apa yang anda tak faham.

  

Dengan ebook dan bonus hebat yang anda bakal dapatkan, anda akan belajar pelbagai aspek teknikal yang mudah difahami dan diikuti . 

JADI BERAPAKAH HARGA YANG ANDA PERLU LABURKAN UNTUK MEMILIKI PANDUAN CARA BUAT WEBSITE WORDPRESS INI? 

Jika saya pertimbangkan kesemua rahsia yang anda akan pelajari dalam Pakej Panduan ini, dengan senang saya boleh caj anda sebanyak RM197, malah lebih mahal lagi…

Tapi, jika anda dapatkan pakej panduan ini pada hari ini, anda tidak akan  bayar RM97, atau lebih.

Jika anda dapatkan Pakej Panduan Cara Buat Website WordPress pada hari ini, anda tidak akan membayar sebanyak itu..

Jadi, Bagaimana Nak Dapatkan Ebook Ini?

Klik Butang di bawah untuk pembelian sekarang (Jualan Boleh  tutup pada bila-bila masa). Tapi Bila dah dapat pakej panduan ini, BACA DAN TERUS BUAT.

Berapa Yang Anda Harus Laburkan?

Yuran Nak Pandai Buat Website yang anda perlu laburkan untuk…

RM197 Sahaja

RM67 SEKARANG!!

Anda akan Mendapat FULL PACKAGE Ebook Panduan Cara Buat Website WordPress

Bonus MISTERI Bernilai USD297 

Pakej VIDEO WordPress (English) USD97 

Group SUPPORT FACEBOOK Bernilai RM500

SEBAB ANDA HARUS MENDAPATKAN EBOOK ‘cara buat website’ INI

PELANGGAN MUDAH MENCARI BISNES ANDA

Membina aset perniagaan yang berpotensi menjana keuntungan 24/7!

MENGUKUHKAN KREDIBILITI ANDA

Dengan adanya website anda sendiri, ianya menunjukkan KEPAKARAN anda dan Membina KREDIBILITI Anda

MENDAPATKAN PELANGGAN BARU MELALUI INTERNET

Walaupun anda sedang tidur atau sibuk dengan kerja lain, anda boleh mendapat Pelanggan baru melalui Internet untuk Perniagaan Anda

KOMUNIKASI SECARA TERUS KEPADA PELANGGAN ANDA

Dengan adanya website, anda boleh berkomunikasi dengan bakal dan pelanggan sedia ada anda secara terus tanpa bersua muka dengan mereka

PANDUAN BERGAMBAR YANG MUDAH DIIKUTI

Panduan Ini Berbentuk EBOOK atau PDF yang penuh dengan langkah-langkah bergambar. Anda juga akan mendapat Panduan Tambahan berbentuk Video

GROUP SUPPORT DISEDIAKAN

GROUP RAHSIA FB SUPPORT dimana anda boleh tanya saya sekiranya ada apa-apa yang anda tak faham.

ADAKAH ANDA SEORANG YANG:

TIADA IDEA DAN TAK TAHU MACAM MANA NAK BERMULA

Saya memang menulis ebook ini khas untuk mereka yang langsung tiada pengalaman dalam hal membuat website

TAKUT NAK BERMULA

Jika anda takut nak bermula kerana tiada panduan mudah dan lengkap! Inilah peluang keemasan anda.

ANDA NAK JIMAT DUIT

Anda Tak Perlu mengupah orang lain dengan kos yang tinggi kerana dengan ebook ini, anda sudah boleh buat sendiri website anda.

SELAMA INI BERGANTUNG KEPADA FACEBOOK ATAU INSTAGRAM

Anda dah penat dengan facebook, instagram yang kerap bertukar-tukar maka panduan ini sangat sesuai untuk anda supaya anda membangunkan aset perniagaan yang menjadi milik anda 100%

ANDA TAK KEDEKUT NAK MELABUR UNTUK ILMU

Untuk mendapatkan pengetahuan website sebenarnya tak murah, namun ebook ini ditulis khas dengan harga mampu milik untuk membantu anda.

NAK BELAJAR ILMU BARU

Lebih baik menimba ilmu sekarang dan menjadi semakin mahir mengikut peredaran masa. Mungkin sekarang anda merasa tak perlu ada website anda sendiri tapi percayalah suatu hari nanti anda pasti akan kearah itu juga

testimonial

Salam sejahtera tuan. Saya dah pun selesai membaca ebook tuan bertajuk Panduan Bina Website WordPress. WOW! Sangat-sangat awesome sehingga saya rasa bersalah jika tak beri kata-kata pujian kepada tuan. Langkah demi langkah sangat jelas kerana disertakan screenshot bergambar. Senarai plugin yang disyorkan dan sumber template (free dan berbayar) juga ada disertakan. Tidak cukup dengan itu, tips berkaitan dengan SEO turut diberikan. Kepada mereka yang tidak pernah tahu mengenai WordPress, ia merupakan sebuat panduan yang cukup lengkap. Tahniah tuan Cornelius. Ikhlas dari Khalid Hamid (mempunyai 28,000 followers di FB hew hew…)

Khalid Hamid, Teknik Forex Sebenar

www.ForexSebenar.com www.kayaMuda.com

WAW!! PENERANGAN YANG MUDAH DIFAHAMI. Saya sudah follow semua modul dalam ebook ini sangat bagus kandungannya dan semua penerangan disampaian dengan jelas. Selain itu, ada banyak RECOMMENDATION setting dan PLUGIN yang membantu saya menaikkan ranking laman web saya dalam SEARCH GOOGLE ENGINES. Bagi mereka yang menggunakan WEB untuk menjana pendapatan, ia adalah perkara yang sangat penting sebab tanpa traffic atau pelawat, laman web tersebut jadi sia-sia. Semu langkah ditunjukkan dengan JELAS dengan bantuan GAMBAR SEBENAR semasa kerja-kerja setup dibuat. TAHNIAH & TERIMA kasih kerana membantu saya memahami WORDPRESS dengan lebih mendalam lagi. Terima kasih.

Zulhilmi Harman

www.zulhilmiharmanphotography.com

Selamat petang… Terima kasih banyak-banyak saya ucapkan kepada Tuan Cornelius Henry diatas perkongsian untuk membuat website. Sebelum ini, saya pernah mencuba banyak kali membuat website menggunakan wordpress namun gagal. Sebaik sahaja saya membaca ebook membuat website nukilan Tuan Cornelius saya terus pratikkan.

Hasilnya seperti ini =>http://carolinejulis.com.

Sekarang ini, dari Zero saya yang tiada pengetahuan tentang membuat website telah berjaya membuat website tersebut dalam masa 24 jam. Terima kasih sangat-sangat diucapkan kerana telah menyediakan ebook panduan website ini. Penulisannya sangat terperinci dan step by step yang sangat senang difahami.

Caroline Julis

Infopreneur & Online Business

WHATSAPP SAYA SEKARANG

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai Ebook “Cara Buat Website” ini, sila klik butang disebelah untuk terus menghubungi saya.

Share This